Themaweekend Kempens rund

van vrijdag 21 t.e.m. zondag 23 maart 2014

 

Graag zetten wij in de kijker dat wij altijd met Belgisch “wit-blauw” rund werken. Versneden in de slagerij van Luc Verstappen en in de Kempen opgekweekt door vader Rob Verstappen. 100% regionaal en ambachtelijk!

 

Trio hapjes

***

Rundertartaar met pickles

***

Rundsconsommé met aspergeringen

***

Sorbet

***

Chateaubriand met sjalot, spekjes, champignons en

gebakken aardappeltjes

***

Huisgemaakt vanilleroomijs met lepeldeeg, vruchten en chocoladetoets

 

Menu 39.00 euro pp.
22.00 euro pp. voor glaasje cava, aangepaste wijnen, tafelwater en koffie met zoetigheden.
Enkel op reservatie met vermelding “Themaweekend”

 

Van boer tot bord

Vader Rob Verstappen (2de generatie) koopt kalveren aan op veemarkten in Wallonië en brengt die naar zijn stal in Sint-Lenaarts. Hier worden ze zeer doelgericht gevoed, wat belangrijk is voor een optimale ontwikkeling en een goede smaak van het vlees. Na een zestal maanden zijn de dieren volgroeid. Wekelijks keurt en selecteert Luc Verstappen de beste runderen. Enkel het Belgisch “wit-blauw” ras wordt genomen vanwege de lekkere smaak en kwaliteit. In de slachterij wordt het rund op een professionele manier geslacht. Daarna worden ze naar slagerij Verstappen in

Sint-Lenaerts gebracht. In de beenhouwerij wordt het vlees met veel zorg en vakkennis ontbeend, versneden en van daaruit geleverd aan ons “restaurant Nicoty”.